Besatt

När Louise träffar karismatiska och gränslösa Lavinia utvecklas en intensiv och alltmer uppslukande vänskap.

Tara Isabella Burton

Besatt är berättelsen om Louise, en 29-årig författaraspirant som flyttat till New York för att förverkliga sina drömmar. Men hennes tillvaro är långt ifrån drömlik, inspirationen tryter och hon får kämpa för att få sin ekonomi att gå ihop. När hon träffar den förmögna och karismatiska Lavinia dras hon in i en värld där varje dag är ett äventyr. I alla fall till en början.

Ansiktsmask till alla!
Jag säger inte läs den, men…

-Köp den här! -Kom hit! Testa själv!
När man väl börjat irritera sig på alla ovälkomna påbud tycks dom vara överallt. Och jag är ”mamma”, så jag uttrycker saker som ”ät inte det där” och ”jo, det måste man” hela tiden. Annars skulle dom små rackarungarna äta snor och gå byxlös utomhus mitt i vintern. Däremot skriver jag inte ”läs den” om någon bok i min bokstuga. Av ren principsak. Men säg så här..

Om jag var du.. och om jag fick chansen att läsa om Besatt för första gången, -och bli trollbunden, äcklad, förhäxad, förfärad, -och fick uppleva hur otroligt verkligt det känns när jag befinner mig sig i deras värld, -och om jag fick chansen att följa med i deras vilda vänskapsfärd ännu en gång.. ja, då skulle jag verkligen skynda mig att lägga vantarna på ett exemplar genast, på en gång. Det skulle jag. Och jag skulle sträckläsa den igen, för första gången. För den här berättelsen är bara så bra, så bra.

De tar en taxi till Chelsea. Lavinia betalar.

Det är nyårsafton. Louise har känt Lavinia i tio dagar. Det har varit de tio bästa dagarna i hennes liv.

Den verkliga styrkan i Besatt är berättarstilen. Den är så unik och modern. Orden går verkligen rätt in, som om de vore ens egna tankar eller känslor. På gott – och ont, när den suggestiva stämningen byggs upp och man kan känna det i magen. Man vet att det inte kommer att sluta väl, men hur långt det ska gå, vart det ska sluta? Och på tal om slutet… Jag säger bara – wow.

Känner ni er lite besatta av att få veta hur det går? I så fall finns det en direktlänk till Besatt på Adlibris här:

FUN FACTS

Tara Isabella Burton har skrivit tidningsartiklar för bland andra The Washington Post och The New York Times. Hon verkar vara så där supercool och högpresterande som man önskar att man själv var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.