Bilder av henne

Lauras mamma räddar hennes liv på ett mycket kallblodigt sätt och hon tvingas på jakt efter svar på vem hennes mamma egentligen är.

Karin Slaughter

-Du har väl läst Karin Slaughters böcker? frågar tjejen på Pocket shop. Jag skakar på huvudet och ser en blandad reaktion av ”hur är det möjligt” och ”woppi-doppi-dooo”. Hon blir så glad för min skull att hon ser ut att vilja hjula bort till disken med Bilder av henne i sin hand.

Needless to say, nu har jag läst Karin Slaughters böcker. Jag älskar dom. Råa och brutala är dom. Och alltid med starka, mänskliga och faschinerande kvinnor i centrum. Bilder av henne är min absoluta favorit och jag är sedan länge en stolt medlem av #slaughtersquad.

Handlingen

Andrea, som kallas Andy, och hennes mamma Laura firar Andys 31-årsdag på ett café i den lilla staden Belle Isle där Andy är uppvuxen, när en ung man plötsligt går till attack mot gästerna. Laura räddar Andys liv – på ett förvånansvärt kallblodigt sätt. Så kalkylerande att det i efterhand ifrågasätts om Laura verkligen agerat i självförsvar. Andy tvingas ge sig iväg på jakt efter svar på vem hennes mamma egentligen är. En jakt hon inte företar ensam.

Skjut mig, jag vill att du ska skjuta mig, skjut mig, när du skjuter mig kommer min dotter att fly …

När skottlossningen börjat hade alla människor i restaurangen skrikit eller duckat eller försökt fly eller gjort allt det där samtidigt.

Men Laura hade räknat kulorna.”

Bilder av henne är den perfekta boken att försvinna in i när höstmörkret sluter sig kring oss i slutet av oktober. Den är full av detaljer, en genomtänkt handling som håller läsaren i ett hårt grepp från första kapitlet och det bästa med boken är kvinnorna, kvinnorna, kvinnorna. Dom är inga offer, inga hjältar, inga utomjordiska supermänniskor – dom är bara jävligt grymma!

Läskad att lägga vantarna på en egen upplaga av Bilder av henne? I så fall kan du följa denna länk till Adlibris.

FUN FACTS

Ja, Karins efternamn är – passande nog – Slaughter. Hon är inte släkt med den manliga författaren hon delar namnet med men däremot en berömd basebollspelare.

Karin Slaughter älskar katter. Hennes Instagram är fylld av dom.

Först upptäckte jag boken, sedan författaren och nu, fanshopen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.