Blybröllop

Irene bestämmer sig för att göra sig kvitt sin man på klassiskt vis – genom giftmord.

Sara Paborn

”Jag stod och såg på hans högröda, förorättade ansikte i tevens sken en stund. Sedan gick jag tyst ut i köket. Vid ytterdörren stod lådan med blytyngderna.”

 

Blybröllop i min hall

Blybröllop är den makabra, fnissframkallande och ibland djupt obehagliga berättelsen om Irene som bestämmer sig för att göra sig kvitt sin man på klassiskt vis – genom giftmord.

Irenes man är mycket osympatisk, egoistisk, högljudd, nedvärderande och ja, en riktig skit helt enkelt. Vi har alla träffat på honom i en eller annan form. Och när Irene har kommit till den punkt i boken då hon har fått nog, känns faktiskt mord som helt rätt medicin, och inte alls någon dum idé – för Irene – vill säga.

Och det är något beundransvärt med det okuvliga sinnet hos kvinnor. Även den mest underkastade kan en dag helt enkelt få nog. Och ge igen. Det är inte bara en upplyftande tanke, det lägger också grunden för en mycket spännande berättelse. Som de flesta av boktipsen i Sabinas bokstuga handlar Brybröllop om en intressant kvinnlig karaktär -och är skriven av en intressant kvinna. Sara Paborn har berättat om att inspirationen till Blybröllop (se länk nedan) är just ilskan över oväsendet. Hon ställde sig frågan ”den som låter mest, varför måste den vinna jämt”?.

Blysocker framställs genom att man löser bly i ättika eller citronsyra och låter lösningen torka in. Kvar blir ett tungt, fint, bländvitt pulver utan lukt.

Det var rena receptet.

Är det inte också extra uppfriskande med en spänningsroman som inte kretsar kring mordet på ytterligare en ung kvinna eller ett barn? Det känns helt rätt att en medelålders man är föremål för ogärningar, för en gångs skull.

För dig som vill veta hur man förgiftar sin man, eller om du helt enkelt vill ha en mycket fängslande och underhållande läsning, finns direktlänkar här:

 •  

  Adlibris

   

  Bokus

   

  Nextory

   

FUN FACTS

Spana in intervjun i Babel och hör Sara Paborn berätta om vad som gjorde henne så arg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.