What I know

Miranda Smith

Adlibris

Redan första gången de möts, inser Della att det är något MYCKET fel på hennes nya elev Zoey. Della ser en kyla, och en tomhet i Zoeys blick, hon känner igen allt för väl. Hennes bror hade också en sådan blick men ingen annan utom Della såg det i tid. Mot resten av världen låtsades han vara den perfekta tonårspojken och ingen trodde henne när hon försökte berätta vad han egentligen var. Då, som tonåring, kunde hon inte stoppa sin psykopatiska bror, eller hans blodlusta. Men nu, som vuxen, tänker hon minsann inte låta historien upprepa sig. Hon är övertygad om att hon måste agera. Innan det är för sent! Frågan är bara hur hon ska få någon att tro på henne.

My brother was thirteen the first time he tried to kill me.

Så börjar berättelsen och från den stunden har What I know mig trollbunden. Upplägget i den här berättelsen är bara SÅ bra, SÅ genialt! Vem ska man egentligen tro på här? Denna fråga driver mig rakt genom boken. Man får följa Della från första tillfället hennes bror försöker döda henne, ända till det gruvsamma slutet. Och man frågar sig, igen och igen, varför tror ingen på henne?

Och parallellt med den rysliga berättelsen om hennes uppväxt, vägg i vägg med en psykopat, får vi följa Della i nutid och ju mer hon får veta om sin nya elev, desto mer övertygad blir hon att Zoey visar samma psykopatiska tecken som hennes bror och Della måste göra allt för att stoppa henne NU innan Zoey hinner göra mer skada. Men det visar sig vara svårt att övertyga dem i hennes omgivning, och ju mer hon kämpar för att visa att hon har rätt angående Zoey, ju mer finner hon sitt eget omdöme ifrågasatt.

Och som läsare börjar jag också ifrågasätta henne! Vem är egentligen den knasiga här? Är det Della som är färgad av sina egna demoner och läser in fel saker i situationen? Tänk om Zoey bara är en helt vanlig tonårstjej? Och hur var det egentligen ställt med Dellas bror? Kanske hans bästa vän – Dellas nuvarande MAKE – har goda skäl att tvivla på Della? Dam, dam, da DAM! Ja, ni fattar. Skitspännande!

What we forgot to bury

Marin Montgomery

Det här är boken för en regnig helg!

Brygg en kopp te, stäng av mobiltelefonen och sätt dig tillrätta i favoritfåtöljen. Det är ingen idé att öppna What we forgot to bury förrän du har gjort dig redo för sträckläsning. Själv läste jag den här boken medan jag ”lagade” mat (fryspizza i ugnen), nattade ungarna och långt in på natten. Man vet redan från början att det här kommer inte att sluta väl, men frågan är vem som kommer att överlista vem och vad som kommer att uppdagas i slutet.

En stormig kväll

knackar det på Charlottes dörr. Utanför står är Elle, en 17-årig tjej som överraskats av ovädret på sin promenad. Traumatiserad av händelser i sitt förflutna tvivlar hon nu på alla, och är ständigt på sin vakt, men samvetet tvingar henne att bjuda in den genomblöta Elle – och erbjuda henne skydd. Men Elle är inte vilken tonåring som helst. Hon är dotter till Jonathan Randall, en man dömd för ett vidrigt brott han själv hävdar att han aldrig begått. Och Charlotte är den som pekade ut honom som den man som misshandlade henne så illa att hon förlorade sitt åtta månaders foster. Nu har Elle uppsökt Charlotte för att ta reda på varför hon ljög.

Det här är starten på en katt- och råttalek på liv och död mellan två kvinnor, som har mer gemensamt än de någonsin kunnat ana. Som läsare är det inte lätt att veta vilket läger man ska tillhöra, och vem som ljuger om vad. Och det är just den pingpong-effekten som är Montgomerys främsta vapen i den här berättelsen. Hon har lyckats skapa två ganska osympatiska karaktärer som ändå engagerar och berör. Och den spänning som hela tiden vibrerar mellan raderna, är starkt kopplad till Charlotte och Elles nyckfulla lynnen och multifasetterade personligheter.

What we forgot to bury är en riktigt underhållande läsning med både oväntade vändningar och en överraskande upplösning.

What we forgot to bury går nu att förhandsbeställa hos Adlibris. Men om ni är som mig och vill kika på den omedelbart går det alldeles utmärkt att läsa boken i Kindle. På Amazons hemsida får man även provläsa och provlyssna boken om man vill.

Adlibris
Amazon

FUN FACTS

Vem har en Goldendoodle vid namn Dashiell och fått finfina betyg på Goodreads för sin senaste thriller? Marin Montgomery!

Där kräftorna sjunger

Delia Owens

Den topplistade, supersäljande SENSATIONEN – Where the crawdads sing – kommer nu äntligen som SVENSK utgåva. Där kräftorna sjunger är berättelsen om Kya, som lämnas ensam i vildmarken – och hennes hjärtskärande kamp för överlevnad. Det här är en fantastisk berättelse om ensamhet och kärlek. Men den får också en annan dimension, då ett lik upptäcks i träskmarken!

Boken kommer ut den 29 april 2020.

Om ni undrar vad jag menar med att boken är en succé, kan jag berätta att den har blivit utvald till månadens bok av Reeses bookclub, legat på New York Times bästsäljarlista i över ett år och fått 4,49 i betyg på Goodreads sist jag kollade. Har ni höga förväntningar än?

Handling –

Där kräftorna sjunger

Träskflickan blir Kyas smeknamn. Hon är den yngsta i sin syskonskara och den enda som blir kvar i träskmarkerna där hon föddes, när mamman lämnar sin våldsamma man och Kyas äldre syskonen flyr hemmet, en efter en. Men Kya är för liten för att ge sig av på egen hand, så hon måste lära sig att överleva, inte bara sin fars utbrott men också hungern och utanförskapet i det lilla, segregerade samhället i North Carolina på 50-talet.

När Kya växer upp finner hon sig lockad av två väldigt olika män, och får uppleva både romantik och brustna löften, utan att lämna sitt älskade träsk. Hon är inte bara tuff, hon är även smart och hon blir tillslut ett med naturen. Och mot alla odds, hittar hon sin egen väg kantad av både framgångar – och uppslitande, förkrossande motgångar.

Berättelsen om unga Kya varvas även med den mordutredning som senare ska komma, efter att en av männen i byn hittas mördad. En man Kya känt mycket väl.

”Hon visste att alla år av ensamhet hade förändrat henne och gjort henne annorlunda, men det var inte hennes fel att hon varit ensam. Det mesta hon kände till hade hon lärt sig av det vilda. Naturen hade närt, lärt och beskyddat henne när ingen annan gjorde det. Om hennes avvikande beteende hade fått några konsekvenser hörde också de till livets innersta väsen.”

Vildmarkssång på mitt skrivbord

Författarens enorma kärlek till naturen och allt levande i den, är inte svår att uppfatta och detta vilda, vackra förmedlar hon på ett briljant sätt i Där kräftorna sjunger. Berättelsen är både rörande och känslomässig, och värd varje läsande minut. Och som alltid i min bokstuga, är det en stark kvinnlig karaktär i centrum. Inget annat duger.

Fun Facts

Delia Owens är en riktig djurvän. Som alla mina favoritförfattare tycks vara. Och det kan man nästan förstå, eftersom hon är biolog och forskare. Hon har delat bilder på Instagram av sin häst Scout, och sin katt Goatee – som inspirerat hennes beskrivning av katten Sunday Justice i boken.

The Jetsetters

Amanda Eyre Ward

Who’s a good Jetsetter?

Handling

När Charlotte lämnar sin bästa väns begravning, upplever hon en enorm tomhet. Tomheten kan, enligt Charlotte, bäst fyllas med en lyxig, niodagars kryssning tillsammans med sina tre vuxna barn! Vad kan gå fel?

Den äldsta dottern Lee anländer strax därefter till sitt barndomshem – utblottad, dumpad och med en misslyckad karriär i Hollywood bakom sig. Men frågan är om hon vill vara ”the beautiful one” längre. Smeknamnet hennes pappa alltid brukade kallade henne, dvs. innan han hängde sig.

Brodern Cord är mannen som till synes har allt. Han är inte bara nyförlovad, han har ett välbetalt jobb, en rymlig Manhattanlägenhet och dessutom en oemotståndlig resque-dog vid namn Franklin. Men under kryssningen får han kämpa för att motstå sitt allt starkare behov av alkohol. Och för varje dag han spenderar tillsammans med familjen, ökar pressen att berätta för sin familj om fästmannen Giovanni där hemma och sin homosexualitet.

Regan älskar verkligen sina två döttrar och är därför glad att hon kan ge dem den ekonomiska trygghet hon själv saknade som barn. Allt är precis som hon önskat sig, intalar hon sig, medan hon målar ytterligare en lerfigur på sitt favoritställe i gallerian. Och dagdrömmer om hur det skulle vara att lönnmörda sin man.

Vad är så bra med The Jetsetters?

The Jetsetters har verkligen allt! Från engagerande, dråpliga karaktärer, till en exceptionellt välskriven story – och även om berättelsen är både realistisk och ibland hjärtskärande – känns den ändå ny. Styrkan är förstås sättet Amanda Eyre Ward framställer varje individ i familjen, med både värme och stor omsorg. Det är därför lätt att relatera till var och en av Charlotte, Lee, Cord och Regan, glädja sig med dem (och förfasas) under deras resa.

Som läsare känns det ibland som om man måste välja mellan två dåliga ting. Antingen får man välja en bok som är intressant men tung och nedstämd, eller något lättsamt, men banalt och oengagerande. Lyckligtvis, är The Jetsetters ingendera. Författaren har lyckats med konststycket att hitta en härlig mix av lättsam och njutbar spänning, med precis lagom dos allvar, och påminner på så sätt om Lianne Moriartys författarstil (ex. Stora små lögner, Nio främlingar m.fl).

Adlibris
Bokus
Amazon

The Jetsetters finns att köpa på de vanliga ställena, i pappersform, som ljudbok och (min nya personliga favorit) e-bok.

FUN FACTS

Det är alltid fun, fun, fun med husdjur i bokstugan, håller ni inte med?

I mina efterforskningar också har jag hittat, inte mindre än FYRA skäggiga schnauzers på Amanda Eyre Wards Instagram. Inte konstigt att hon skriver bra!

Lock Every Door

Riley Sager

När ens vän renoverar och skickar den PERFEKTA bilden till ens boktips

Efter att Jules upptäckt att hennes sambo varit otrogen, finner hon sig inte bara arbetslös, men även hemlös och barskrapad i New York City. Men hennes tur är på väg att vända.

Hon blir nämligen erbjuden arbete som apartment sitter för en extravagant lägenhet – på tolfte våningen – i ett av New Yorks mest kända byggnad i Manhattan, The Bartholomew.

De enda villkoren är dock att hon måste spendera varje natt i lägenheten, att hon inte får ha några gäster och att hon inte under några omständigheter får störa de andra lägenhetsinnehavarna eller dela något om The Bartholomew på sociala medier.

Överdrivet strikta regler måhända men Jules har inte råd att tacka nej till den frikostiga lönen och en möjlighet, nästan för bra för att vara sann

“I like it,” I say. “Don’t you?”

“I’m not sure.” Ingrid’s voice has grown quiet and slow. A surprise, considering everything else has been spoken at full volume and thoroughbred speed. “I mean, it’s nice there. Wonderful, really. But something about the place seems… off. You probably haven’t felt it yet. But you will.”

I think I already have. The wallpaper. Even though I know it’s a pattern of flowers and not faces, something about it unnerves me. More than I care to admit.

“It is an old building,” I say. “They always feel strange.”

“But it’s more than that.” Ingrid pulls her knees to her chest, a pose that makes her look even more childlike. “It… it scares me.”

Det är fullt möjligt att spendera en hel dag med att prata om allt som är bra med Lock Every Door. Såsom den skickliga blandningen mellan klassisk skräck och modern, nyskapande spänning, till exempel.

Och i centrum av historien, den mytomspunna Bartholomew med dess extravaganta inredning, antika hissar med metallklädd korggrind, och med groteska gargoyles som ruvar på utsidan. En värld få av oss annars får inblick i och långt ifrån den enkla värld Jules kommer ifrån.

Jules är, i all sin enkelhet och vilsenhet, och med sina ekonomiska och relationsmässiga bekymmer, en karaktär man med lätthet kan identifiera sig med. Men hon har också en alldeles underbar härda. En uthållighet och en styrka att kämpa vidare, som för tankarna till skräckfilmernas final girls. Den hjältinna vi behöver som motivation för att kämpa vidare i våra egna liv, mot våra egna till synes oövervinnerliga hinder. I dessa märkliga tider, känns Jules oändligt mycket viktigare än Wonder Woman som förebild. Jules är påminnelsen om att man inte behöver ha superkrafter för att klara dagen.

Men framförallt är Lock Every Door en riktigt, riktigt underhållande berättelse, ett sant nöje att sätta tänderna i, och precis lagom kuslig.

Lock Every Door finns som e-bok, ljudbok och i pappersform.

Amazon.com
Adlibris
Bokus

FUN FACTS

Att Riley Sager var föremål för en stor skandal, har jag berättat om tidigare, i boktipset De sista flickorna.

Det känns viktigt att nu tillägga, i detta avsnitt, att även om författaren – vars riktiga namn är Todd Ritter – inte har postat några husdjur på sociala media, är han ändå öppen med sin Dog-a-day kalender.

Daisy i kedjor

Sharon Bolton

Hamish Wolfe är den läckra, välutbildade mannen som dömts för kidnappning och mord på tre kvinnor. Bevisen för hans skuld är obestridliga. Eller?

Maggie Rose är advokaten han så desperat vill ska ta sig an hans fall, överklaga domen och få honom frikänd.

Pete Weston är polisen som med alla medel vill förhindra Maggie från att träffa Hamish.

Besatthet, lögner och en (oskyldig) massmördare.

Den här pusseldeckaren är en riktig njutning att läsa! Det ärspännande och lockande att försöka lista ut vem som ljuger, och om vad. Sakta men säkert nystar den mästerligt berättade historien upp sig, en pusselbit i taget. Karaktärerna är mystiska och luriga.

Vad är egentligen Hamish för slags man? Han som till synes har allt; utseende, framgång, en vacker fästmö och en fanclub med hans mor i spetsen, övertygade om hans oskuld. Finns det någon sanning bakom ryktena om den hemlig klubb han var med i under sin universitetstid? Fanns det en videofilm med titeln Daisy i kedjor? Namnet på hans dåvarande flickvän – hon som försvann.

Maggie – som är lika excentrisk som hon är framgångsrik advokat och bästsäljande true crime-författare, hon som bara tar sig an de fall hon vet att hon kan vinna – hon är övertygad om att han är skyldig. Men Hamish föreslår en överenskommelse. Han dömdes bara för mordet på tre av de fyra kvinnorna som försvann. Den fjärde har aldrig hittats. Nu lovar han att hjälpa till att finna den fjärde kroppen, men bara om han får bli Maggies klient.

Den är så bra, förklarade jag om och om igen för min man under tiden jag läste Daisy i kedjor. Jag avbröt läsandet då och då för att sammanfatta vad jag hade läst och tillsammans funderade vi över vem som kan ha brutit sig in hos Maggie och vad det betyder att Hamish hund heter Daisy. – Men det är något skumt med att polisen inte vill att hon ska träffa mördaren, sa min man plötsligt mitt i middagen. –Hur gick det med det, frågade han när jag inte pratat om boken på ett tag. Och så är de allra bästa berättelserna. Dom bor kvar och pockar på ens uppmärksamhet, de lockar och drar. Man bara måste veta mera. Så är Daisy i kedjor.

FUN FACTS

Sharon Bolton har, som så många andra framgångsrika författare, en hårig kompanjon som förtjänar lika stor uppmärksamhet som sin ägare. Och i bokstugan är det numera tradition att lämna en särskild hyllning till alla husdjuren. Dom ovärderliga små liven. Så med det introducerar jag Sharon Boltons Lupe the Lurcher. Så här skriver hon om honom på sin hemsida.

The Unhoneymooners

Christina Lauren

The Unhoneymooners är det perfekta lyckopillret i februarimörkret! Precis lagom småtöntig, fräsch, härlig – och helt underbart rolig!

Handling

Olive har alltid haft otur. För tillfället är hon inte bara arbetslös och singel, hon har också fått i uppgift att ta hand om sin tvillingsysters omöjligt långa bröllopschecklista.

– Och inte nog med att systern har förvandlats till en riktig bridezilla, på bröllopsdagen måste Olive dessutom stå ut med sin nemesis, Ethan – som är best man och brudgummens äldre bror.

När alla på bröllopet drabbas av matförgiftning, inklusive brudparet, är Olive och Ethan de enda som kan åka på den lyxiga smekmånadsresan till Maui. Det är drömresan de inte kan tacka nej till, trots deras ömsesidiga hatkänslor, och trots att de måste spela nygifta och förälskade för omgivningen. Men när Olice väl befinner sig i paradiset upptäcker hon till sin stora förvåning att Ethan inte verkar vara den pina hon förväntat sig, istället är han faktiskt ganska … het. Fast såklart – bläh!

Vad är så bra med den?

Ni kanske tänker samma sak som mig – innan jag läste boken – nämligen att the Unhoneymooners är en av alla kärleksberättelser á la kärlek börjar alltid med bråk? Att upplägget känns ganska uttjatat och omodernt? Men så är det dessbättre inte! Ethan har inte stöpts i den stereotypiska formen av en butter, inbunden man (som sedan visar sig ha ett hjärta av guld – varpå kärlek uppstår). Tvärt om, han är minst lika talför som Olive. Och vad som verkligen gör den här boken till en riktig favorit bland favoriterna är Olive och Ethans vansinnigt underhållande ”banter” – som är allt annat än mossig – och som dessutom bara blir roligare och roligare för varje dråplig situation de hamnar i. För i paradiset finns också Paint Ball – parmassage – ett ovälkommet ex – och ett väldigt halkigt badrumsgolv.

”Turning back to the suite, I swipe the key card against the door, but the lock flashes red.
I go to try again and the voice of Satan rings out from behind me. “You have to—” An impatient huff. “No, let me show you.”
There is nothing in the world I wanted less in this moment than for Ethan to show up, ready to mansplain how to swipe a hotel key.
He takes the card from me and holds it against the black circle on the door. I stare at him in disbelief, hear the lock disengage, and begin to sarcastically thank him, but he’s already preoccupied with the view of my tan Spanx.
“Your dress ripped,” he says helpfully.
“You have spinach in your teeth.”
He doesn’t, but at least it distracts him enough that I can escape back into the room and close the door in his face.”

Känner ni er också på humör för en liten ”pick me up” såhär i mörka februari? Då kan ni hänga med Olive och Ethan på deras fejkade smekmånad till Maui genom någon av bokformaten här:

Adlibris

Amazon
Bokus

Nextory

The Unhoneymooners finns bla som e-bok, vilket jag personligen väljer oftare och oftare, när jag BARA INTE HAR TID att vänta på leverans. Jag läser i Kinder-appen när jag handlat från Amazon och i Böcker-appen när jag handlat från Adlibris. Det är inte svårare än att läsa nyheterna eller något annat på mobilen. Och jag har alltid boken med mig var jag än är. När jag åker spårvagn, när jag nattar barnen, på toaletten eller när jag väntar på en kompis. I love it. Och visst saknar jag känslan av att hålla i en fysisk bok ibland, det gör jag, men det är bra att variera sig och digitala böcker har sina fördelar.

FUN FACTS

Visste ni det? De bästa vännerna Christina Hobbs och Lauren Billings är två begåvade författare som tillsammans skriver under pseudonymen Christina Lauren. Till deras mer kända – och mycket uppskattade – böcker hör Kär i karriären som översatts till svenska och publicerats av Lovereads (Bonniers förlag med inriktning på Romanceböcker).

Har dom några husdjur, undrar ni säkert? Svaret är JA. ”Lo” har två toksöta schnauzers och Christina har två Yorkies och en mini goldendoodle. Och det kom inte som någon överraskning alls.

The Cactus

Sarah Haywood

Fullständigt ljuvlig! Mysfaktorn är på TOPP i denna charmanta berättelse om den egensinniga och socialt utmanade Susan. Den som avskyr torr humor gör bäst i att genast gå vidare till ett annat boktips – för vi vet ju alla vilket slags klimat en kaktus frodas i, eller hur? Men för mig som kanske har en liten släng introvert-ism själv och som älskar de trilskande huvudkaraktärerna i Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt och Kyssfaktorn, kommer Susan i The Cactus som ett välkommet – om än säreget – tillskott till mina favoritkaraktärer.

”Now he was upright, I couldn’t help noticing how ridiculously tall he was. Some people might find such height attractive but, as far as I’m concerned, anything over six foot is excessive and smacks of attention seeking.”

The Cactus är berättelsen om Susan – en 45-årig kvinna med ett mycket välordnat liv, iallafall enligt henne själv. Hennes lägenhet i London är perfekt för en självständig person som henne själv, arbetet tillfredställer hennes logiska sinne och hennes ”speciella arrangemang” med en man vid namn Richard uppfyller även kriterierna för både ett kulturellt – och intimt – stimulerande liv.

När Susans mamma hastigt avlider – och två sträck på en sticka vänder upp och ner på allt i hennes ordnade liv – mitt i den uppblossade arvstvisten med hennes bror – inser hon hur lätt det kan vara att förlora kontrollen. Vilket är det absolut värsta hon vet. Och därifrån blir än värre…

Adlibris
Amazon

Var köper ni era böcker?

FUN FACTS

The Cactus tillhör den skara – särskilt utvalda – böcker som Reese Witherspoon valt till sin boklubb Hello Sunshine. Om du inte redan har gjort det rekommenderar jag även en titt in till den här supersnygga instagramsidan.

Och… som alltid i bokstugan, ska husdjuren få sin välförtjänta plats. Det kan trots allt inte råda någon tvekan om att de i allra högsta grad har bidragit till sina mattar och hussars kreativa framgång. Och Sarah Haywoods ”ginger cats” är så in i bomben söta att man dör. Jag menar, titta här:

Gaaaaaah! Am I right?

Good Girls Lie

J.T. Ellison

You will excel because that is what Goode girls do.

You are here to learn. You will work harder than you have ever worked before. You will serve your classmates and this community.

Never forget, it is a privilege to receive this education. It is your responsibility to step into the world with grace and dignity and an inquisitive brain. You are the leaders of tomorrow.

Om jag kunde, skulle jag krypa in i Good Girls Lie och bosätta mig där. För en stund åtminstone. Miljön är trots allt bara frestade. Tänk att passera genom de höga järngrindarna till internatskolan Goode, den exklusiva, all-girls-powerhouse-skolan, driven av den imponerande Ford Westhaven, yngsta kvinnliga ättlingen efter Syster Julianne som startade skolan under 1800-talets början. Där studenterna är handplockade bland de allra främsta, rikaste och mest inflytelserika familjerna och följaktligen förväntas att med blod, svett och tårar formas till framgångsrika kraftkvinnor.

Och tänk, där innanför den röda tegelmuren finns Goode själv, med sina stora, gamla byggnader, rymliga salar med mörka träväggar – sina blodisande historier -och sina mystiska, hemliga sällskap.

Som ni säkert förstår är inte alla unga kvinnor på Goode lika goda, tvärt om.

What better disguise is there than an open, thankful, gracious smile? It’s an exceptionally dangerous tool, in the right hands.

Good Girls Lie är precis så delikat, så förrädisk och njutbar att man önskar att den aldrig ska ta slut. Den här boken är verkligen en av de bästa jag läst på sistone. Jag ÄLSKAR blandningen av den mörkare Gone girl-känslan, i kombination med den mysigare, mer intellektuella Gilmore Girls-känslan. Men jag ska inte ljuga. Den sista femtedelen av boken gjorde mig lite besviken. Det erkänner jag. Helt plötsligt är den finess och trovärdighet som kännetecknat boken fram till dess som bortblåst. Trist. Men är den ändå värd att läsa? ABSOLUT. Utan tvekan. Vill ni kolla in den, finns den här på Adlibris.

Och hör gärna av er och berätta vad ni tyckte om slutet!

FUN FACTS

Här finns en rykande het intervju med J.T. Ellison från den 6 jan 2020, där hon bekänner att hennes egen favoritbok av dem hon själv skrivit är just Good Girls Lie och varför hon inte kan hålla sig borta från sociala medier.

Och som alltid i denna bokstuga, är husdjur av allra högsta intresse. Inte minst om de är lika dödligt söta som J.T. Ellisons tvillingkatter Jordan och Jameson! Fler bilder på sötnosarna finns på Instagram @thrillerchick.

Ett hem att dö för

Lina Arvidsson

Ett hem att dö för handlar om Hanna, som har flyttat till Stockholm med drömmar om att skriva filmmanus men som istället arbetar i hemtjänsten och tvingas flytta från det ena hemska andrahandsboendet till det andra. En dag får hon ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Hon ska vattna blommorna och ta in posten åt ett par på långresa. Deras villa ligger i ett lugnt och idylliskt bostadsområde. Det hon inte räknat med, är att stöta på villans oinbjudna gäst.

Ett hem att dö för i mitt hem

”Kvinnans ögon var stora och skrämda, en spegelbild av mina egna. Långsamt tog hon de sista stegen ner på hallgolvet, la händerna om sina överarmar och strök dem.

”Vem är du? Vad gör du här?”

Boken är en riktig nagelbitare som utspelar sig mitt i den svenska idyllen. Här blandas en skopa verklighet med en klick skräck till en enda härlig smet. Det här är en författare att hålla utkik efter. Jag var faktiskt så nyfiken att jag tog kontakt för en liten Q&A.