Daisy i kedjor

Var är Daisy i kedjor? Den excentriska advokaten Maggie blir kontaktad av massmördaren Hamish med ett erbjudande. Men är det bara en av hans lekar?

Sharon Bolton

Hamish Wolfe är den läckra, välutbildade mannen som dömts för kidnappning och mord på tre kvinnor. Bevisen för hans skuld är obestridliga. Eller?

Maggie Rose är advokaten han så desperat vill ska ta sig an hans fall, överklaga domen och få honom frikänd.

Pete Weston är polisen som med alla medel vill förhindra Maggie från att träffa Hamish.

Besatthet, lögner och en (oskyldig) massmördare.

Den här pusseldeckaren är en riktig njutning att läsa! Det ärspännande och lockande att försöka lista ut vem som ljuger, och om vad. Sakta men säkert nystar den mästerligt berättade historien upp sig, en pusselbit i taget. Karaktärerna är mystiska och luriga.

Vad är egentligen Hamish för slags man? Han som till synes har allt; utseende, framgång, en vacker fästmö och en fanclub med hans mor i spetsen, övertygade om hans oskuld. Finns det någon sanning bakom ryktena om den hemlig klubb han var med i under sin universitetstid? Fanns det en videofilm med titeln Daisy i kedjor? Namnet på hans dåvarande flickvän – hon som försvann.

Maggie – som är lika excentrisk som hon är framgångsrik advokat och bästsäljande true crime-författare, hon som bara tar sig an de fall hon vet att hon kan vinna – hon är övertygad om att han är skyldig. Men Hamish föreslår en överenskommelse. Han dömdes bara för mordet på tre av de fyra kvinnorna som försvann. Den fjärde har aldrig hittats. Nu lovar han att hjälpa till att finna den fjärde kroppen, men bara om han får bli Maggies klient.

Den är så bra, förklarade jag om och om igen för min man under tiden jag läste Daisy i kedjor. Jag avbröt läsandet då och då för att sammanfatta vad jag hade läst och tillsammans funderade vi över vem som kan ha brutit sig in hos Maggie och vad det betyder att Hamish hund heter Daisy. – Men det är något skumt med att polisen inte vill att hon ska träffa mördaren, sa min man plötsligt mitt i middagen. –Hur gick det med det, frågade han när jag inte pratat om boken på ett tag. Och så är de allra bästa berättelserna. Dom bor kvar och pockar på ens uppmärksamhet, de lockar och drar. Man bara måste veta mera. Så är Daisy i kedjor.

FUN FACTS

Sharon Bolton har, som så många andra framgångsrika författare, en hårig kompanjon som förtjänar lika stor uppmärksamhet som sin ägare. Och i bokstugan är det numera tradition att lämna en särskild hyllning till alla husdjuren. Dom ovärderliga små liven. Så med det introducerar jag Sharon Boltons Lupe the Lurcher. Så här skriver hon om honom på sin hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.