Kvinnan i fönstret

En kväll ser hon något hon inte borde ha sett.

A J Finn

En modern thriller som flörtar med Hitchcock och skapar gåshud på armarna

Anna Fox är en agorafobisk psykolog som gillar att skölja ner sina mediciner med några glas vin och spendera dagarna med att spionera på grannarna genom fönstret från sitt hus i New York, när hon inte erbjuder terapi online.

En kväll ser hon något hon inte borde ha sett hos sin nyinflyttade granne mitt emot.

Problemet är att hon inte förmår att lämna sin lägenhet och ingen tror på hennes berättelse. Kanske inte ens hon själv.

Anna Fox – som spelas av Amy Adams (!) i den kommande filmatiseringen av Kvinnan i fönstret – är helt klart både dysfunktionell och alkoholiserad, men hon ber minsann inte om ursäkt för det, hon dricker ett (till) glas vin och bestämmer sig för att bringa klarhet i vad som hänt kvinnan i fönstret.

Och det är framförallt Anna som gör Kvinnan i fönstret till något alldeles extra – smart, underhållande och alarmerande labil med snustorr humor och med en allt starkare växande olustkänsla . Kan det bli bättre?

”I 207:ans kök ser jag pappan, stor och bredaxlad, upplyst bakifrån av en teveskärm. Jag pressar kameran mot ögat och zoomar in: Today Show. Kanske ska jag gå ner och slå på teven jag med, tänker jag, titta ihop med grannen. Eller så kan jag titta härifrån, på hans teve, genom kameralinsen.

Jag bestämmer mig för att göra det.”

 

OCH SNART KOMMER KVINNAN I FÖNSTRET SOM FILM!
Skutta rätt in på Adlibris via denna länk

FUN FACTS

Filmen – har premiär den 15 maj i Sverige och är PACKAD med bra skådespelare. Förutom Amy Adams spelar även Jennifer Jason Leigh, Julianne Moore och Gary Oldman.

Det viktigaste i en film måste väl vara en riktigt bra berättelse – som man bara fastnar i – och det är precis vad den här filmen har. Men om den härliga Anna gör sig bäst i boken eller i filmen får vi väl se.

Pst! AJ Finn är en pseudonym. Författaren, Dan Mallory, har själv varit föremål för het debatt då det kommit fram att han ljugit om att ha cancer. Under 2020 kommer HarperCollins ändå att ge ut författarens andra bok – och det är minsann ingen lögn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.