Nyårsfesten

Nio vänner firar nyår i en avlägsen jaktstuga. En hittas död. Alla är misstänkta.

Lucy Foley

Nyårsfesten är fylld av spänning, lyx och flärd, relationsdramatik och ond, bråd död! Är ni redo? Upplägget är alltså detta:

Nio vänner reser till en avlägsen – och mycket exklusiv – jaktstuga i det skotska höglandet för att gemensamt fira in det nya året. Endast det bästa är gott nog åt detta Oxford-utbildade gäng.

När en massiv snöstorm bryter ut och dessutom leder till att samtliga förbindelser till eller från stugan blockeras, finner sig de nio vännerna plötsligt helt isolerade från omvärlden med endast viltvårdaren, föreståndaren och ett isländskt par som enda sällskap. Och varandra förstås … Förhoppningsvis kanske man ska tillägga, om inte den beryktade seriemördaren The Highland Ripper lurar där ute i mörket också.

Allt eftersom nyårsfirandet fortlöper, och Dom Pérignonflaskorna töms, börjar också gamla oförrätter bubbla upp till ytan, begravda hemligheter uppdagas och saken blir inte bättre när en av gästerna hittas död.

Nyårsfesten är ett förstklassigt mordmysterium. Alla är misstänkta! Och alla har något att dölja! Puzzelbitarna läggs på plats, en efter en, i detta härliga vinterland och jag vill bara att berättelsen ska fortsätta och fortsätta – men jag vill också verkligen veta vem som är mördaren! Det här är ett klassisk, men genialiskt Agatha Christie-upplägg och Lucy Foley gör det hon gör på helt rätt sätt.

Slutligen, om ni bara har tid att läsa en bok till under 2019 – och jag har verkligen all förståelse för svårigheten att hitta sig en bra lässtund, men om ni har en liten stund över, rekommenderar jag verkligen med värme Nyårsfesten att avsluta året med. Och den finns på Adlibris.

FUN FACTS

Lucy Foley drar sig minsann inte för att boosta andra kvinnliga författare. Mycket hedervärt måste jag säga. Hon uttrycker stor beundran för bland andra Kate Atkinson och (föga överraskande) Agatha Christie.

Hennes andra bok, THE GUEST LIST, kommer den 20 februari 2020. The backdrop till det nya mordmysteriet är ett bröllop.. Jag vet inte om jag någonsin sagt det här förut, men jag längtar till februari!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.