The Cactus

The Cactus är den fullständigt LJUVLIGA berättelsen om Susan – en egensinnig kvinna med full kontroll över sitt liv. Det är iallafall vad hon tror.

Sarah Haywood

Fullständigt ljuvlig! Mysfaktorn är på TOPP i denna charmanta berättelse om den egensinniga och socialt utmanade Susan. Den som avskyr torr humor gör bäst i att genast gå vidare till ett annat boktips – för vi vet ju alla vilket slags klimat en kaktus frodas i, eller hur? Men för mig som kanske har en liten släng introvert-ism själv och som älskar de trilskande huvudkaraktärerna i Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt och Kyssfaktorn, kommer Susan i The Cactus som ett välkommet – om än säreget – tillskott till mina favoritkaraktärer.

”Now he was upright, I couldn’t help noticing how ridiculously tall he was. Some people might find such height attractive but, as far as I’m concerned, anything over six foot is excessive and smacks of attention seeking.”

The Cactus är berättelsen om Susan – en 45-årig kvinna med ett mycket välordnat liv, iallafall enligt henne själv. Hennes lägenhet i London är perfekt för en självständig person som henne själv, arbetet tillfredställer hennes logiska sinne och hennes ”speciella arrangemang” med en man vid namn Richard uppfyller även kriterierna för både ett kulturellt – och intimt – stimulerande liv.

När Susans mamma hastigt avlider – och två sträck på en sticka vänder upp och ner på allt i hennes ordnade liv – mitt i den uppblossade arvstvisten med hennes bror – inser hon hur lätt det kan vara att förlora kontrollen. Vilket är det absolut värsta hon vet. Och därifrån blir än värre…

Adlibris
Amazon

Var köper ni era böcker?

FUN FACTS

The Cactus tillhör den skara – särskilt utvalda – böcker som Reese Witherspoon valt till sin boklubb Hello Sunshine. Om du inte redan har gjort det rekommenderar jag även en titt in till den här supersnygga instagramsidan.

Och… som alltid i bokstugan, ska husdjuren få sin välförtjänta plats. Det kan trots allt inte råda någon tvekan om att de i allra högsta grad har bidragit till sina mattar och hussars kreativa framgång. Och Sarah Haywoods ”ginger cats” är så in i bomben söta att man dör. Jag menar, titta här:

Gaaaaaah! Am I right?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.