The Dead Girls Club

Fyra tjejer ingår i den makabra klubben ”The Dead Girls Club”. En dödas. 30 år senare anländer ett brev till Heather med ett chockerande innehåll.

Damien Angelica Walters

Det här är spänning på hög nivå! The Dead Girls Club är inte bara fantastiskt välskriven, den helt omöjlig att lägga ifrån sig.  

Rådis i baksätet på bilen

Det här vet vi.

Heather och hennes bästa vän Becca skapar The Dead Girls Club när de är 12 år. Klubben för blodiga och kittlande berättelser om verkliga seriemördare som Ted Bundy och John Wayne Gacy blandat med påhittade spökhistorier. Klubben består av fyra tjejer som träffas i en källare i ett övergivet gammalt hus. Men under sommaren förvandlas leken till allvar.

Närmare 30 år senare får Heather ett brev med posten. I brevet ligger halsbandet Becca hade på sig den kvällen då Heather dödade henne.

Men ingen vet vad hon gjorde. Åtminstone är det vad Heather tror.

The Dead Girls Club lockar fram den vetgiriga och blodlystna 12-årigen i mig igen. Som Heather läste jag också alla Stephen King-böcker som gick att få tag i (på stadsbiblioteket i Ö-vik) och inget var för läskigt förrän alla hårstrån på kroppen rest sig upp. Det finns en allvarlig underton i The Dead Girls Club, en påminnelse om barns utsatthet, men framförallt är det non stop spänning som gäller. Hjärnan jobbar på högvarv. Vem kan det vara? Hur hänger allt ihop? Vem är den röda damen? Särskilt njutbart är beskrivningen av de unga tjejerna. Dom är precis så utsökt egensinniga och mångfasetterade som unga tjejer faktiskt är och det är en njutning i sig att läsa om Heather, Becca, Rachel och Gia. Och om den röda damen..

Red Lady, Red Lady, show us your face…

Den 1 december 2019 släpps boken på Adlibris och den går att köpa NU om ni känner er sugna på lite förstklassigt mysrys till julhelgerna.

 

FUN FACTS

Damien Angelica Walters är ägare till två pitbull ”rescue dogs”

 

1 svar på ”The Dead Girls Club”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.