The Jetsetters

The Jetsetter är EN HELT UNDERBAR BERÄTTELSE – med extra omf – om en splittrad familj som reser på en lyxig kryssning under nio dagar!

Amanda Eyre Ward

Who’s a good Jetsetter?

Handling

När Charlotte lämnar sin bästa väns begravning, upplever hon en enorm tomhet. Tomheten kan, enligt Charlotte, bäst fyllas med en lyxig, niodagars kryssning tillsammans med sina tre vuxna barn! Vad kan gå fel?

Den äldsta dottern Lee anländer strax därefter till sitt barndomshem – utblottad, dumpad och med en misslyckad karriär i Hollywood bakom sig. Men frågan är om hon vill vara ”the beautiful one” längre. Smeknamnet hennes pappa alltid brukade kallade henne, dvs. innan han hängde sig.

Brodern Cord är mannen som till synes har allt. Han är inte bara nyförlovad, han har ett välbetalt jobb, en rymlig Manhattanlägenhet och dessutom en oemotståndlig resque-dog vid namn Franklin. Men under kryssningen får han kämpa för att motstå sitt allt starkare behov av alkohol. Och för varje dag han spenderar tillsammans med familjen, ökar pressen att berätta för sin familj om fästmannen Giovanni där hemma och sin homosexualitet.

Regan älskar verkligen sina två döttrar och är därför glad att hon kan ge dem den ekonomiska trygghet hon själv saknade som barn. Allt är precis som hon önskat sig, intalar hon sig, medan hon målar ytterligare en lerfigur på sitt favoritställe i gallerian. Och dagdrömmer om hur det skulle vara att lönnmörda sin man.

Vad är så bra med The Jetsetters?

The Jetsetters har verkligen allt! Från engagerande, dråpliga karaktärer, till en exceptionellt välskriven story – och även om berättelsen är både realistisk och ibland hjärtskärande – känns den ändå ny. Styrkan är förstås sättet Amanda Eyre Ward framställer varje individ i familjen, med både värme och stor omsorg. Det är därför lätt att relatera till var och en av Charlotte, Lee, Cord och Regan, glädja sig med dem (och förfasas) under deras resa.

Som läsare känns det ibland som om man måste välja mellan två dåliga ting. Antingen får man välja en bok som är intressant men tung och nedstämd, eller något lättsamt, men banalt och oengagerande. Lyckligtvis, är The Jetsetters ingendera. Författaren har lyckats med konststycket att hitta en härlig mix av lättsam och njutbar spänning, med precis lagom dos allvar, och påminner på så sätt om Lianne Moriartys författarstil (ex. Stora små lögner, Nio främlingar m.fl).

Adlibris
Bokus
Amazon

The Jetsetters finns att köpa på de vanliga ställena, i pappersform, som ljudbok och (min nya personliga favorit) e-bok.

FUN FACTS

Det är alltid fun, fun, fun med husdjur i bokstugan, håller ni inte med?

I mina efterforskningar också har jag hittat, inte mindre än FYRA skäggiga schnauzers på Amanda Eyre Wards Instagram. Inte konstigt att hon skriver bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.