The Poison Garden

I Elises lummiga trädgård finns en dödlig blomma. The Juliet, efter Romeo och Juliet. Den är enligt uppgift inte bara livsfarlig, utan även ospårbar.

A.J. Banner

I Elises lummiga trädgård finns en dödlig blomma. The Juliet kallade hennes mamma den, efter Romeo och Juliet, och varnade för dess kraftfulla – och ospårbara – gift. När Elise upptäcker att hennes man har dolt för henne börjar hon drömma oroliga drömmar och gå i sömnen igen, och hon kommer på sig själv med att vakna upp i the poison garden

Sabinas bokstugas egna Little Shop of Horror

Det är lätt att förlora sig i The Poison Garden och dess slingrande stigar. En förrådd kvinna, en manipulativ man, hans älskarinna, en granne med dolda avsikter och en före detta make. Vem kan Elise lita på och vem har mest att dölja? Stämningen trappas upp för varje kapitel och mer än en gång sker en ny och oväntad vändning.

I vanliga fall är jag en stor fan av pocket. Dom är mjuka, praktiska och billiga – fast med samma, spännande innehåll. Men jag måste erkänna att The Poison Garden som inbunden var en riktig njutning. Omslaget silkeslent, färgerna dova men mättade och med en känsla av vintage i bokbladen. Känner du för en egen kopia, finns boken exempelvis på Adlibris.

FUN FACTS

A.J. Banner är ett pseudonym under vilket hon skriver psykologiska thrillers som The Good Neighbur, The Twilight Wife och After Nightfall. Hennes riktiga namn är Anjali Banerjee. I eget namn har hon publicerat böcker i en annan genre med fokus på sitt kulturella arv, kärlek och förlust med mera.

Anjali Banerjee äger 6 stycken ”rescued cats”. Det här är en av dom.

Vem är en stilig kisse?

2 svar på ”The Poison Garden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.