The Unhoneymooners

Olive borde vara överlycklig.
Hon får åka på en gratis bröllopsresa till Hawaii – allt inkluderat. Enda kruxet – hon måste dela bröllopssuit med sin NEMESIS, Ethan den förskräcklige.

Christina Lauren

The Unhoneymooners är det perfekta lyckopillret i februarimörkret! Precis lagom småtöntig, fräsch, härlig – och helt underbart rolig!

Handling

Olive har alltid haft otur. För tillfället är hon inte bara arbetslös och singel, hon har också fått i uppgift att ta hand om sin tvillingsysters omöjligt långa bröllopschecklista.

– Och inte nog med att systern har förvandlats till en riktig bridezilla, på bröllopsdagen måste Olive dessutom stå ut med sin nemesis, Ethan – som är best man och brudgummens äldre bror.

När alla på bröllopet drabbas av matförgiftning, inklusive brudparet, är Olive och Ethan de enda som kan åka på den lyxiga smekmånadsresan till Maui. Det är drömresan de inte kan tacka nej till, trots deras ömsesidiga hatkänslor, och trots att de måste spela nygifta och förälskade för omgivningen. Men när Olice väl befinner sig i paradiset upptäcker hon till sin stora förvåning att Ethan inte verkar vara den pina hon förväntat sig, istället är han faktiskt ganska … het. Fast såklart – bläh!

Vad är så bra med den?

Ni kanske tänker samma sak som mig – innan jag läste boken – nämligen att the Unhoneymooners är en av alla kärleksberättelser á la kärlek börjar alltid med bråk? Att upplägget känns ganska uttjatat och omodernt? Men så är det dessbättre inte! Ethan har inte stöpts i den stereotypiska formen av en butter, inbunden man (som sedan visar sig ha ett hjärta av guld – varpå kärlek uppstår). Tvärt om, han är minst lika talför som Olive. Och vad som verkligen gör den här boken till en riktig favorit bland favoriterna är Olive och Ethans vansinnigt underhållande ”banter” – som är allt annat än mossig – och som dessutom bara blir roligare och roligare för varje dråplig situation de hamnar i. För i paradiset finns också Paint Ball – parmassage – ett ovälkommet ex – och ett väldigt halkigt badrumsgolv.

”Turning back to the suite, I swipe the key card against the door, but the lock flashes red.
I go to try again and the voice of Satan rings out from behind me. “You have to—” An impatient huff. “No, let me show you.”
There is nothing in the world I wanted less in this moment than for Ethan to show up, ready to mansplain how to swipe a hotel key.
He takes the card from me and holds it against the black circle on the door. I stare at him in disbelief, hear the lock disengage, and begin to sarcastically thank him, but he’s already preoccupied with the view of my tan Spanx.
“Your dress ripped,” he says helpfully.
“You have spinach in your teeth.”
He doesn’t, but at least it distracts him enough that I can escape back into the room and close the door in his face.”

Känner ni er också på humör för en liten ”pick me up” såhär i mörka februari? Då kan ni hänga med Olive och Ethan på deras fejkade smekmånad till Maui genom någon av bokformaten här:

Adlibris

Amazon
Bokus

Nextory

The Unhoneymooners finns bla som e-bok, vilket jag personligen väljer oftare och oftare, när jag BARA INTE HAR TID att vänta på leverans. Jag läser i Kinder-appen när jag handlat från Amazon och i Böcker-appen när jag handlat från Adlibris. Det är inte svårare än att läsa nyheterna eller något annat på mobilen. Och jag har alltid boken med mig var jag än är. När jag åker spårvagn, när jag nattar barnen, på toaletten eller när jag väntar på en kompis. I love it. Och visst saknar jag känslan av att hålla i en fysisk bok ibland, det gör jag, men det är bra att variera sig och digitala böcker har sina fördelar.

FUN FACTS

Visste ni det? De bästa vännerna Christina Hobbs och Lauren Billings är två begåvade författare som tillsammans skriver under pseudonymen Christina Lauren. Till deras mer kända – och mycket uppskattade – böcker hör Kär i karriären som översatts till svenska och publicerats av Lovereads (Bonniers förlag med inriktning på Romanceböcker).

Har dom några husdjur, undrar ni säkert? Svaret är JA. ”Lo” har två toksöta schnauzers och Christina har två Yorkies och en mini goldendoodle. Och det kom inte som någon överraskning alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.