Unspeakable things

Det börjar ryktas om en maskerad man som för bort pojkar i Cassies skola. När de återvänder är de förändrade. Ingen verkar ta saken på allvar så Cassie börjar sin egen efterforskning. En dag försvinner den pojke hon gillar.

Jess Lourey

Obehaglig till tusen! 
Och väldigt, väldigt spännande.

Unspeakable things är en riktigt mörk, creepy och helt beroendeframkallande berättelse om 12-åriga Cassie, och hennes vardag i en liten stad, där en efter en av pojkarna från den fattigaste delen av staden börjar föras bort av en maskerad man. Pojkarna återvänder tillslut men är förändrade och vildögda. En dag försvinner den pojke Cassie gillar och hon måste ta saken i egna händer för att ta reda på vad som hänt honom. Dessutom måste Cassie förhålla sig till sin egen alltmer osunda hemmiljö. 

Det värsta av allt, är att boken är inspirerad av verkliga händelser – från författarens egen hemstad. Uah, säger jag bara!

Jess Lourey kan verkligen konsten att hålla läsaren i ett tajt grepp. Boken lockar och drar på ett alldeles rysligt effektivt sätt. Olustkänslan vilar där i magtrakten och även när jag lägger ifrån mig boken pockar den på min uppmärksamhet som en fyr i mörkret.

Det här är en bok som är helt omöjlig att släppa, även när man slutat läsa. 

Det finns på tok för många böcker som nästan frossar sig i barns och unga kvinnors utsatthet, tycker ni inte. Det gör jag. Och även om Unspeakable things visserligen levererar gåshudsframkallande obehag – non-stop genom hela boken- skiljer den sig från frosseriet på en väsentlig punkt: Cassie. Relaterbara, modiga och klyftiga Cassie, med sin knasiga personlighet, sin humor och sin överraskande viljestyrka – är en riktigt härlig, minnesvärd liten tjej. Ibland känns hon yngre än sina 12 år men hon är ändå så mycket mer än ett offer för sin omgivning. Cassie tar sin givna plats i centrum av berättelsen, precis där hon hör hemma. 

Finns, som alltid, på Adlibris och i KindleformatAmazon.


FUN FACTS

Jess Lourey har gjort en Ted-talk om sitt författarskap, där hon är så likable att man bara vill köpa alla hennes böcker med en gång. Och hennes hemsida är i en klass för sig, det lovar jag. Titta här ska ni få se på hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.