What we forgot to bury

Marin Montgomery

Det här är boken för en regnig helg!

Brygg en kopp te, stäng av mobiltelefonen och sätt dig tillrätta i favoritfåtöljen. Det är ingen idé att öppna What we forgot to bury förrän du har gjort dig redo för sträckläsning. Själv läste jag den här boken medan jag ”lagade” mat (fryspizza i ugnen), nattade ungarna och långt in på natten. Man vet redan från början att det här kommer inte att sluta väl, men frågan är vem som kommer att överlista vem och vad som kommer att uppdagas i slutet.

En stormig kväll

knackar det på Charlottes dörr. Utanför står är Elle, en 17-årig tjej som överraskats av ovädret på sin promenad. Traumatiserad av händelser i sitt förflutna tvivlar hon nu på alla, och är ständigt på sin vakt, men samvetet tvingar henne att bjuda in den genomblöta Elle – och erbjuda henne skydd. Men Elle är inte vilken tonåring som helst. Hon är dotter till Jonathan Randall, en man dömd för ett vidrigt brott han själv hävdar att han aldrig begått. Och Charlotte är den som pekade ut honom som den man som misshandlade henne så illa att hon förlorade sitt åtta månaders foster. Nu har Elle uppsökt Charlotte för att ta reda på varför hon ljög.

Det här är starten på en katt- och råttalek på liv och död mellan två kvinnor, som har mer gemensamt än de någonsin kunnat ana. Som läsare är det inte lätt att veta vilket läger man ska tillhöra, och vem som ljuger om vad. Och det är just den pingpong-effekten som är Montgomerys främsta vapen i den här berättelsen. Hon har lyckats skapa två ganska osympatiska karaktärer som ändå engagerar och berör. Och den spänning som hela tiden vibrerar mellan raderna, är starkt kopplad till Charlotte och Elles nyckfulla lynnen och multifasetterade personligheter.

What we forgot to bury är en riktigt underhållande läsning med både oväntade vändningar och en överraskande upplösning.

What we forgot to bury går nu att förhandsbeställa hos Adlibris. Men om ni är som mig och vill kika på den omedelbart går det alldeles utmärkt att läsa boken i Kindle. På Amazons hemsida får man även provläsa och provlyssna boken om man vill.

Adlibris
Amazon

FUN FACTS

Vem har en Goldendoodle vid namn Dashiell och fått finfina betyg på Goodreads för sin senaste thriller? Marin Montgomery!